domov

Gorenje Surovina v sodelovanju z Botrstvom, kateri deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine, organizira humanitarno akcijo »Čisto veselje«, kateri se pridružuje tudi ZEOS. V akciji katera bo potekala med 16. in 21. marcem bomo zbirali električno in elektronsko opremo, odpadni papir, jekleni odpad in barvne kovine. Odpadni material lahko oddate na 30 zbirnih centrih po Sloveniji.

Zbrani odpadni material se bo ovrednotili, izkupiček pa bomo namenili za letovanje otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Več o akciji si lahko preberete na spletni strani www.cistoveselje.si;

Bodimo dobrodelni in hkrati ekološki ter prispevajmo za lepši jutri otrok in okolja.

Projekt ozaveščanja o pravilnem ravnanju z odpadno električno in elektronsko opremo v Sloveniji, ter sofinanciran s strani EU komisije ter ministrstva za okolje in prostor, so države članice skupaj z Evropsko komisijo med 102 zaključenimi in ocenjenimi projekti v letu 2014 izbrale v skupino 22 najboljših. S tem je projekt družbe ZEOS nominiran za nagrado »Najboljši med najboljšimi«, ki ga bodo države članice izbrale v mesecu aprilu. Cilj projekta »Slovenska ozaveščevalna kampanja OEEO-Slovenia WEEE Campaign«, ki ga je družba ZEOS izvajala med leti 2011 in 2013, je bil vplivati in spreminjati vedenjske navade na področju ravnanja z e-odpadki. Za uspešno izpeljan projekt se poleg sofinancerjema Evropske komisije in Ministrstvu za okolje in prostor zahvaljujemo vsem ostalim sodelujočim pri projektu, občinam, izvajalcem javne službe, osnovnim in srednjim šolam, proizvajalcem in pridobiteljem, ki prav tako s svojim financiranjem podpirajo okolju in ljudem prijazno ravnanje z e-odpadki.

Podelitev plakete »Najboljši okoljski/ozaveščevalni LIFE projekt« bo potekala 4. junija v Bruslju ob prireditvi Zeleni teden.

Ponosni smo, da smo s svojimi prizadevanji pripomogli k boljši ozaveščenosti na področju ravnanja z odpadki.

Ekipa družbe ZEOS

»E – ODPADKE LOČUJ IN OKOLJE VARUJ!«

moto1

Komunala Nova Gorica d.d., Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina d.o.o. in družba ZEOS d.o.o.
organizirajo veliko akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme ter odpadnih baterij. 

AKCIJA JE POTEKALA OD 26.1.2015 DO 19.2.2015 V VSEH ZBIRNIH CENTRIH RAVNANJA Z ODPADKI

REZULTATI IN SEZNAM SODELUJOČIH ŠOL...

Read more...

 »Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

VELIKA osveščevalno – zbiralna nagradna akcija zbiranja odpadne elektronike od 6. do 24. oktobra 2014 na območju Podravja.

Read more...

Še zadnji nagradni izlet v Gardaland

V začetku tega meseca, smo na nagradni izlet v Gardaland pospremili še zadnje nagrajence. Izlet si je prislužil razred dijakov iz Biotehniške šole v Mariboru. Po vrnitvi v zadnje dni šolskih obveznosti so nam poslali spodnje fotografije in zapisali...

Read more...

Thumbnail image

ZEOS, d.o.o. je skupaj z Gorenje Surovina, d.o.o. ter podporo Radia Celje, pripravila veliko zbiralno-ozaveščevalno akcijo na celjskem, ki traja od 24. marca do 18. aprila 2014. Namen akcije je, ozavestiti otroke in mladino ter posledično njihove družine ter širšo javnost s posledicami nepravilnega ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadnimi prenosnimi baterijami in akumulatorji.

Read more...

Odsluženi aparati kot modelirni material

Od 11. do 15. novembra 2013 v Galeriji Velenje potekajo delavnice pod skupnim naslovom Igriva arhitektura, namenjene dijakom umetniške gimnazije Velenje. Velenje, sodobno slovensko mesto in spomenik modernizma, je nastalo zaradi industrije, industrija pa v delavnicah Igrive arhitekture mesto ponovno izgrajuje. V petek, 15. novembra, ob 15. uri bo na zaključni predstavitvi projekta in ogledom nastale makete mesta Velenje na ogled postavljen tudi ZEOSov E-transformer.

Read more...

logi_zavezanci