domov

E-transformer se bo udeležil dogodka »JESENSKO EKOŠPORTANJE«, ki bo potekal v soboto, 17. oktober 2015 med 10. in 16. uro v ZOO Ljubljana.

Vse obiskovalce vabimo, da prinesete odpadne baterije ter odpadne telefone in skupaj poskrbimo za čistejše okolje.
Za odgovorno ravnanje vas bomo nagradili s sodelovanjem v nagradni igri z glavno nagrado parnim kuhalnikom.

Več:  Vabilo.pdf

NI DEBATE V GORENJE SUROVINO DAJTE STARE APARATE!

a_koroska_s

V ponedeljek, 5.10.2015 pričenjamo z novo regijsko akcijo na Koroškem: NI DEBATE V GORENJE SUROVINO DAJTE STARE APARATE!

Sodelovanje je potrdilo že 14 šol. Prinesite OEEO in OPBA in pomagajte svoji šoli do narade!

Več o akciji: surovina.si/velika_osvescevalno_zbiralna_nagradna_akcija/

Read more...

Obveščamo vas, da je z dnem 3.9.2015 na sodišču uradno registrirana sprememba naslova družbe ZEOS, ravnanje z električno in elektronsko opremo, d.o.o., ki se po novem glasi:

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana-Črnuče

Vljudno vas prosimo, da v vse svoje evidence vnesete spremenjeni naslov naše družbe.

Sprememba naslova podjetja ne vpliva na ostale podatke o podjetju, kot so matična številka, davčna številka,...

Z dnem 8.8.2015 je prišla v veljavo nova Uredba o odpadni električni in elektronski opremi (Ur. list RS, št. 55/2015), ki v slovenski pravni red prenaša zahteve Direktive 2012/19/EU Evropskega parlamenta in Sveta. Nova Uredba določa nove cilje zbiranja in predelave OEEO ter spremembe pri izvajanju razširjene odgovornosti proizvajalcev EEO.

Več - Ur. list RS, št. 55/2015

EKIPA PROJEKTA »PO KREATIVNI POTI DO ZNANJA« na ogledu obdelave OEEO v Gorenje Surovina Maribor ZEOS skupaj s partnerji Pravno Fakulteto in Ekologi brez meja izvaja projekt z nazivom: Uveljavljanje zakonodaje glede ravnanja z OEEO v Sloveniji skozi prizmo delovanja družbe Zeos, d.o.o.. V sklopu projekta, ki je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendij, so si študentje ter njihovi mentorji ogledali, kako dejansko poteka zbiranje, obdelava in predelava OEEO.

Read more...

S 30.5.2015 velja nova uredba o odpadkih dostopna na spletni strani katera je nadomestila staro Uredbo o odpadkih ( Ur. L. št. 103/2011)!

UREDBA O ODPADKIH:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=106484

SEZNAM ODPADKOV:
http://www.arso.gov.si/varstvo%20okolja/...-32014D0955.pdf

Best LIFE Information projectVčeraj, dne 4.6.201,5 je v Bruslju potekala podelitev nagrad za najboljši projekt LIFE. ZEOS je prejel nagrado BEST OF THE BEST LIFE project na področju okolja, kateri je bil financiran s strani EU in Ministrstva za okolje in prostor. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim v tem projektu.

Read more...

ZAKLJUČENA ŠE ENA AKCIJA ZBIRANJA OEEO IN OPBA V OBČINAH RIBNICA, SODRAŽICA IN LOŠKI POTOKSkupaj s komunalnim podjetjem Ribnica d.o.o., smo zaključili akcijo zbiranja OEEO in OPBA v Občinah Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Letošnja akcija je bila že peta po vrsti in ponovno smo zabeležili zbrane količine, ki so presegel 10 ton. Navedeno pomeni kar petina letno zbranih tovrstnih odpadkov na tem območju.

Read more...

ZARADI SLABEGA VREMENA DOGODEK PRESTAVLJEN NA 18. IN 19. SEPTEMBER! celje

22. in 23.maja 2015 si lahko pravilno ravnanje z e-odpadki in odpadnimi baterijami ogledate na Krekovem trgu v Celju, kjer bomo gostovali z našim E-TRANSFORMERJEM v okviru dogodka NAREDIMO CELJE ZELENO.

Več o dogodku si lahko ogledate na

Naredimo_Celje_zeleno_2015/Naredimo_Celje_zeleno-2015.pdf

logi_zavezanci