domov

Z dnem 8.8.2015 je prišla v veljavo nova Uredba o odpadni električni in elektronski opremi (Ur. list RS, št. 55/2015), ki v slovenski pravni red prenaša zahteve Direktive 2012/19/EU Evropskega parlamenta in Sveta. Nova Uredba določa nove cilje zbiranja in predelave OEEO ter spremembe pri izvajanju razširjene odgovornosti proizvajalcev EEO.

Več - Ur. list RS, št. 55/2015

EKIPA PROJEKTA »PO KREATIVNI POTI DO ZNANJA« na ogledu obdelave OEEO v Gorenje Surovina Maribor ZEOS skupaj s partnerji Pravno Fakulteto in Ekologi brez meja izvaja projekt z nazivom: Uveljavljanje zakonodaje glede ravnanja z OEEO v Sloveniji skozi prizmo delovanja družbe Zeos, d.o.o.. V sklopu projekta, ki je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendij, so si študentje ter njihovi mentorji ogledali, kako dejansko poteka zbiranje, obdelava in predelava OEEO.

Read more...

S 30.5.2015 velja nova uredba o odpadkih dostopna na spletni strani katera je nadomestila staro Uredbo o odpadkih ( Ur. L. št. 103/2011)!

UREDBA O ODPADKIH:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=106484

SEZNAM ODPADKOV:
http://www.arso.gov.si/varstvo%20okolja/...-32014D0955.pdf

Best LIFE Information projectVčeraj, dne 4.6.201,5 je v Bruslju potekala podelitev nagrad za najboljši projekt LIFE. ZEOS je prejel nagrado BEST OF THE BEST LIFE project na področju okolja, kateri je bil financiran s strani EU in Ministrstva za okolje in prostor. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim v tem projektu.

Read more...

ZAKLJUČENA ŠE ENA AKCIJA ZBIRANJA OEEO IN OPBA V OBČINAH RIBNICA, SODRAŽICA IN LOŠKI POTOKSkupaj s komunalnim podjetjem Ribnica d.o.o., smo zaključili akcijo zbiranja OEEO in OPBA v Občinah Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Letošnja akcija je bila že peta po vrsti in ponovno smo zabeležili zbrane količine, ki so presegel 10 ton. Navedeno pomeni kar petina letno zbranih tovrstnih odpadkov na tem območju.

Read more...

ZARADI SLABEGA VREMENA DOGODEK PRESTAVLJEN NA 18. IN 19. SEPTEMBER! celje

22. in 23.maja 2015 si lahko pravilno ravnanje z e-odpadki in odpadnimi baterijami ogledate na Krekovem trgu v Celju, kjer bomo gostovali z našim E-TRANSFORMERJEM v okviru dogodka NAREDIMO CELJE ZELENO.

Več o dogodku si lahko ogledate na

Naredimo_Celje_zeleno_2015/Naredimo_Celje_zeleno-2015.pdf

Nadaljujemo s pilotnim projektom postavitve uličnih zbiralnikov za zbiranje manjših elektronskih in elektronskih odpadkov ter odpadnih baterij.

Ulične zbiralnike smo tako postavili še v Murski Soboti, Kopru in Grosuplju.

Vse to smo uspeli s pomočjo naših partnerjev Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o., JKP Grosuplje d.o.o. in Komunalo Koper d.o.o., za kar se vsem zahvaljujemo.

Read more...

Družba ZEOS je skupaj s PUP-Saubermacher v Velenju, postavila prva dva zbiralnika za zbiranje manjših e-odpadkov in odpadnih baterij v Sloveniji. Postavitve so prvi - pilotni korak približanja oddaje e-odpadkov in odpadnih baterij končnim uporabnikom.

Fotografije...

Read more...

Spoštovani, glasujte za naš projekt!

Veliko smo že govorili in pisali o našem LIFE+ projektu, marsikdo je tudi sodeloval v njem, zato se vam vsem ob tej priložnosti tudi zahvaljujemo, da ste pripomogli k čistejšemu okolju in seveda Ministrstvu za okolje in prostor ter EU komisiji, za finančno podporo. S ponosom sporočamo, da je bil naš projekt »Slovenska ozaveščevalna kampanja OEEO« izbran med 8 najboljših evropskih LIFE+ projektov. S svojimi prizadevanji smo pripomogli k boljšemu ozaveščanju na področju ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo ter baterijami v Sloveniji. Podelitev plakete »Najboljši okoljski/ozaveščevalni LIFE projekt« bo potekala 4. junija v Bruslju ob prireditvi Zeleni teden.

Read more...

logi_zavezanci