domov

Slovenija na okoljskem zemljevidu EU kot pozitiven primerDružba ZEOS, d.o.o. je s projektom Life »Slovenska OEEO kampanja« in doseženimi rezultati, prepričala Evropsko komisijo in druge države članice in tako prejela priznanje BEST OF THE BEST PROJECTS. Projekt je bil namenjen ozaveščanju ciljnih javnosti glede ustreznega ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo (OEEO) in je bil sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor. Vabljeni k ogledu biltena Best LIFE Environment projects 2014, ki ga je pripravila Evropska komisija.

Read more...

24.12.2015 je bila v Uradnem listu RS št. 103/2015, objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o ravnanju z baterijami in akumulatorji ter odpadnimi baterijami in akumulatorji, ki je stopila v veljavo naslednji dan po objavi, to je 25.12.2015.

Bistvene spremembe, ki jih prinaša so nekatere omejitve pri dajanju BA na trg predvsem bi gumbastih celicah in BA namenjenih za brezžično električno orodje. Prav tako so določene spremembe pri označevanju in navodilih.

Več o spremembah:

uradni-list.si/...

 Sprememba uredbe BA.docx

hladilnik_m

Ob zaključku akcije Adijo, stari, pa ne v naravi!, ki je potekala v času od 15.6.2015 do 30.11.2015 smo med vsemi, ki ste opravili nakup novega aparata v Studiu Gorenje in izpolnili nagradni kupon, izžrebali nagrajence:

- Jana Jarm, Velika Loka
- Iztok Hrastel, Velenje
- Iztok Kreps, Maribor
- Robert Goja, Šmarje
- Irena Szep, Križevci

Read more...

Z veseljem vam sporočamo, da smo z našim projektom LIFE E-WASTE GOVERNANCE uspeli na razpisu LIFE programa za okolje in podnebne ukrepe 2014-2020.

Naš petletni projekt bo tako sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor.

Cilj projekta je trajno ozaveščanje potrošnikov o pomembnosti pravilnega ravnanja in ločevanja E-odpadkov in odpadnih baterij ter vzpostavitev učinkovite in državljanom prijazne infrastrukture prevzemanja tovrstnih odpadkov.

Read more...

evropski_teden_m

Pričel se je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki poteka od 21. do 29. novembra 2015. Glavni cilj ozaveščevalne akcije, ki jo organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+, je predstaviti vsem potrošnikom »Kako narediti več z manj?«.

Pred nakupom nove električne in elektronske opreme (EEO) razmislimo, ali jo zares potrebujemo in ali je obstoječa oprema še uporabna. V primeru da je odslužena EE oprema še uporabna jo lahko podarimo prijatelju ali pa predamo v Center ponovne uporabe. S ponovno uporabo EE opremo podaljšujemo življenjsko dobo EE opremi, zmanjšujemo količino nastalih odpadkov, varčujemo z naravnimi viri in zmanjšujemo izpust CO2 v ozračje.

Read more...

Pričetek akcije »Ni debate – v Gorenje Surovina dajte stare aparate!« z Ekošolami V ponedeljek, 16.11.2015 pričenjamo zbiralno akcijo odpadne električne in elektronske opreme (OEEO) ter odpadne prenosne baterije in akumulatorje (OPBA) na slovenskih Ekošolah. Z akcijo želimo seznaniti tako šolsko mladino, kot njihovo okolico o pomembnosti pravilnega ravnanja z OEEO in OPBA. Vse sodelujoče želimo ozavestiti o možnih škodljivih vplivov na okolje in človekovo zdravje, ki nastanejo ob nepravilnem ravnanju s tovrstno opremo, zaradi nevarnih snovi, ki jih vsebuje OEEO in OPBA. V akcijo se je prijavilo 54 ekošol.

Read more...

Za vas podaljšujemo akcijo Adijo, stari, pa ne v naravi! do konca novembra.

Zato pohitite in si ob oddaji odsluženega električnega in elektronskega aparata pridobite vrednostni BON za nakup novega aparata Gorenje.

Več: http://www.gorenje.si/prodaja/akcije/adijo-stari-pa-ne-v-naravi

Zaključek akcije »Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate!« na Koroškem V času trajanja akcije, ki je potekala od 5. oktobra do 22.oktobra 2015, smo skupaj zbrali okoli 102 toni OEEO. Kar predstavlja 532 velikih gospodinjskih aparatov, 1.534 televizorjev in monitorjev, 4.187 malih gospodinjskih aparatov, 7.287 drobnih aparatov, 7.181 sijalk in 84.845 odpadnih baterij.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim šolam, občanom in podjetjem za sodelovanje v akciji ter obenem čestitamo vsem nagrajencem.

Več: http://surovina.si/velika_osvescevalno_zbiralna_nagradna_akcija/

Read more...

Družba ZEOS, d.o.o. podpira kampanjo Pozor(!)ni za okolje 

Z novim šolskim letom se je ponovno začela okoljevarstvena kampanja Pozor(!)ni za okolje, ki letos poteka že 6. leto zapored. V njej sodeluje 34 srednjih šol iz vse Slovenije in 28 partnerskih organizacij.

Kot partnerska organizacija bomo tekom šolskega leta aktivno vključeni v celoten potek kampanje Pozor(!)ni za okolje, ki prerašča v gibanje dijakov za zmanjševanje ogljičnega odtisa.

Read more...

logi_zavezanci