Akcija

Od začetka izvajanja (1. januarja 2018) naše vseslovenske zbiralne akcije z naslovom Stari aparati za otroški smeh smo pregledali njeno uspešnost.

Do danes smo v sklopu akcije zbrali že dobrih 300 ton starih aparatov in s tem 4.588 eur za Društvo Rdeči noski. Zbiranje starih aparatov še vedno poteka, saj se bo akcija zaključila 31. decembra 2018, zato pozivamo vse, da sem nam pridružijo. Več informacij o zbirnih mestih in akciji najdete na www.otroskismeh.si.

Vsi, ki imate doma male aparate, ki ne delujejo več ali odslužene baterije ter sijalke, jih lahko brezplačno oddajate v posebne zelene kote, ki se nahajajo na 67-ih lokacijah poslovalnic Big Bang, d.o.o., Gorenje GSI, d.o.o., Mercator d.d., M Tehnika in MERKUR trgovina, d.d.. S tem ne naredite le nekaj dobrega za okolje, ampak ste tudi družbeno odgovorni, saj se odsluženo zbira za otroški smeh, ki ga bolnim otrokom in drugim bolnikom pričarajo bolnišnični klovni iz Društva Rdeči noski.

V prvem polletju akcije smo zbrali že dobrih 300 ton e-odpadkov in odpadnih baterij in tako na račun stroškovno učinkovite mreže (nižji stroški logistike pri prevzemu zbranega) do danes zbrali že 4.588 eur za Rdeče noske.

Da bi čim več ljudi izvedelo za akcijo smo vsak teden tudi na terenu v eni izmed poslovalnic zbirne mreže, kjer izvajamo ozaveščevalne dogodke. Vse potrošnike s pomočjo zabavnih aktivnosti informiramo o novi možnosti oddaje starih aparatov.

Zbiralna akcija poteka vse do konca leta 2018, zato je časa za oddajo še dovolj. Poiščite vam najbližjo lokacijo na www.otroskismeh.si in pomagajte narisati nasmeh na obrazu bolnih otrok.

Več: 25. julij 2018 - Akcija Stari aparati za otroški smeh v polnem zagonu