Bili smo na zaključnem dogodku 7-letnega projekta Pozor(!)ni za okolje

V petek, 19. maja 2017, smo se na starem bazenu v Kranju udeležili zaključnega dogodka Goodyearove kampanje Pozor(!)ni za okolje. Dogodek je potekal pod taktirko ambasadorja projekta Boštjana Gorenca – Pižame.

Pri projektu smo tudi letos sodelovali kot eden izmed številnih partnerjev in na projektu smo naredili velik premik pri krepitvi nacionalnega gibanja dijakov za zmanjševanje ogljičnega odtisa.

Kampanja je letos uspela združiti 63 partnerskih organizacij, med njimi 33 srednjih šol s 16.000 dijaki. Za zmago v kampanji Pozor(!)ni za okolje 2016/17 so dijaki posneli EKOfilm in morali z njim prepričati največje število svojih podpornikov. Najbolje so se odrezali dijaki s treh šol finalistk: Gimnazije Celje – Center, Gimnazije Moste in Gimnazije Slovenj Gradec. Zadnja je bila na zaključnem dogodku razglašena kot zmagovalna šola letošnjega EKOtekmovanja.

Sledi trajnih dokazov, da v Sloveniji živijo mladi, ki jim je mar za okolje, so zbrani v zborniku EKOpraktik. Ta je vir navdiha in opomnik za vsakogar, da mala dejanja množice posameznikov vodijo v velike okoljske izboljšave. EKOpraktik je prosto dostopen na spletni strani kampanje: www.pozornizaokolje.si/o_projektu/ekopraktik

Organizatorji projekta se letos od projekta poslavljajo, a so optimistični – kot je rekel Pižama: »Kampanja se zaključuje, a je zasejala seme, ki se že razrašča v košato drevo okoljsko ozaveščene mladine.«