Bodoči mariborski ekonomisti E-ciklirali

V torek je naša ekipa v Mariboru na Srednji ekonomski šoli Maribor izvedla delavnico »E-odpadki in naše okolje« in s tem napovedala lansiranje uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije na tem območju.

Na delavnici so dijaki razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami. Udeleženci so se na dogodku na štirih omizjih seznanili z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Mladi so iskali odgovore ter rešitve na področju e-odpadkov, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim. Tekmovali so v kvizu in iskali ideje za slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju, kot so:

  • E-cikliranje je za stare in mlade, poskrbimo, da narava ne razpade!
  • Al si star, al si mlad, vsak ma čisto okolje rad, zato E-cikliraj in naravne rekorde podiraj!
  • Če si inovativen in razumljiv, E-cikliranje ti je motiv!
  • 1, 2, 3 – E-cikliraj tudi ti in bodi z namiiii!

Moderatorji dogodka Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa) ter Marja Guček in Tea Meško (Mladinski kulturni center Maribor) pa so bili dijakom v pomoč in spodbudo.

Dijaki so po koncu delavnice predstavili svoje ideje k izboljšanju E-cikliranja v svoji okolici in poudarili, da so sicer veliko predstavljenega gradiva na dogodku že poznali, a so se strinjali, da je znanje dobro utrjevati.

Ulični zbiralniki za e-odpadke in odpadne baterije se bodo sicer v Mestni občini Maribor in občinah Kungota, Lovrenc na Pohorju, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Ruše, Selnica ob Dravi ter Starše lansirani na posebnem dogodku 14. aprila 2017 ob 10:00 na Zbirnem centru v Mariboru.

Več: 4. april 2017 – Delavnica »E-odpadki in naše okolje« v Mariboru