Izmenjevalnica še delujočih aparatov na Art kampu v Mariboru

Takoj po koncu šolskega leta smo se podali na pot v Maribor na 14. Art kamp v Mestni park Maribor. Gre za zeleni festival ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti, ki je od leta 2017 tudi prireditev z manj odpadki oz. Zero waste prireditev.

S projektom Life Spodbujamo e-krožno smo sodelovali na kampu tudi mi. Izvedli smo prvo izmenjevalnico še delujočih aparatov, ki je uspešno prestala svoj krst. Izmenjali smo 15 aparatov. Obiskovalci so se radi ustavili pri nas in nekateri hitro stekli domov po svoj aparat ter ga zamenjali. Mojster elektronike pa je poskrbel za njihovo delovanje in varnost. Pritegnila jih je seveda tudi trotlca – fotostojnica, s katero so si domov za spomin poslali fotografijo na e-mail. Tako smo kot vedno poskrbeli, da nismo delili tiskanih letakov. Najmlajši so si lahko ogledali nekaj delov telefonov in tablic in se naučili o pomembnosti ločevanja in podaljševanja življenjske dobe aparatov, naš ECI pa je vse mimoidoče zelo zabaval.

Ne smemo pozabiti niti našega uličnega jedca, ki je bil na lokaciji transformiran, saj je izpod rok dveh kreativk Alje Krofl in Neve Vrba dobil novo, osveženo podobo.

Če vas ni bilo, nas lahko spremljate in si zapišete nov termin izmenjave, ki bo zagotovo sledil, saj jih imamo namen tekom projekta izvesti še kar nekaj.