Komunaliada 2017

V okviru projekta smo se udeležili letošnje KOMUNALIADE, ki se je zgodila v Krškem 9. in 10. junija 2017. KOMUNALIADA je tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije.

Je dvodnevni dogodek, kjer se poleg razstave komunalne opreme udeleženci pomerijo v delovnih in športnih tekmovanjih. Dogodka se po navadi udeleži preko 2.500 ljudi.

Na našem razstavnem prostoru smo izvajali posebno delavnico o e-odpadkih in odpadnih baterijah, na kateri so vsi obiskovalci izvedeli več o naših aktivnostih, infrastrukturi za zbiranje starih aparatov in rezultatih sejalnih analiz uličnih zbiralnikov. Izvajali pa smo tudi druge spremljevalne aktivnosti:

ZADENI IN ZADENI: Zadeni čim več prenosnih telefonov in osvoji nagrado.

PRIKOLESARI ELEKTRIKO: Poženi posebno sobno kolo in ugotovi, kako hitro ga moraš poganjati, da bodo zagorele različne vrste žarnic in radio ter si napolni prenosni telefon.

FOTOROBOTEK: Fotkaj se in si fotko pošlji na svoj e-naslov.

Vsi, ki so se udeležili naših aktivnosti in izpolnili kratko anketo, pa so sodelovali tudi v nagradnem žrebanju za prenosni telefon Samsung Galaxy A5 (2016) v zlati barvi, ki ga je prijazno poklonilo podjetje Samsung Slovenija. Žreb je določil, da je nagrado prejel gospod Ivan Arzenšek iz podjetja Simbio, družba za ravnanje z odpadki d.o.o..