LIFE nagrade za projekte, ki so se zaključili v lanskem letu

V sredo, 2. junija, so v sklopu Green Week dogodka podelili nagrade LIFE, ki praznujejo navdihujoče projekte v treh kategorijah: podnebne akcije, varstvo okolja in narave.

Zmagovalci so bili razglašeni na slovesnosti. Iskrene čestitke:
• Zmagovalec podnebnih ukrepov LIFE 2021: LIFE FORECCAsT (Francija), ki je upravljavcem gozdov v regionalnem naravnem parku Haut-Languedoc pomagal vzpostaviti strategije prilagajanja podnebnim spremembam.
• LIFE Environment Winner 2021: LIFE REUSING POSIDONIA (Španija), ki je uporabil posušeno morsko travo kot učinkovito in poceni toplotno izolacijo v socialnih stanovanjih.
• Zmagovalec LIFE Nature Protection 2021: LIFE ENERGY (Slovaška republika), katerega ekipa z namestitvijo preusmerjevalcev letov preprečuje trčenje ptic v daljnovode.

Javnost je glasovala tudi za njihov najljubši projekt v okviru nagrade za državljane in izbrala TARTALIFE (Italija), ki je pomagal zmanjšati število morskih želv, ujetih v ribiške mreže vzdolž 15 italijanskih obalnih območij. Delo in zavzetost mladih prostovoljcev sta bila prepoznana v nagradi LIFE4Youth, podeljeni italijanskemu projektu Choose Nature (Choo-na!), v katerem je več kot 300 mladih prostovoljcev skrbelo za ogrožene vrste ptic.
Čestitamo!