Maraton ozaveščevalnih dogodkov po trgovinah v sklopu nove zbiralne akcije

Pretekli konec tedna smo izvedli kar štiri predstavitvene dogodke v poslovalnicah tehničnih trgovin, ki imajo naše zelene kote.

V četrtek, 1. februarja, smo obiskali Gorenjev Studio v Kopru, v petek 2. februarja smo E-ciklirali v ljubljanskem Merkurju v BTC City-u, sobota (3. februarja) pa je bila rezervirana za M Tehniko v Žalcu in Big Bang poslovalnico v mariborskem Europarku. Na dogodkih smo predstavljali naše zelene kote, ki so namenjeni oddaji starih aparatov, predstavljali pa smo tudi našo novo zbiralno akcijo Stari aparati za otroški smeh, v sklopu katere lahko potrošniki oddajajo svoje e-odpadke tekom celega letošnjega leta za Društvo Rdeči noski.

Na dogodkih smo vse mimoidoče ozaveščali s pomočjo navadnih in e-letakov (preko naše fotostojnice), vsi, ki so izpolnili kratko anketo, pa so bili tudi nagrajeni. Naša maskota Eci je kot vedno razveseljevala staro in mlado ter popestrila mrzle in zasnežene dni, ki so nas zajeli. Na ljubljanskem dogodku nas je obiskal tudi naš E-transformer, ki pa je zaradi močnega sneženja sredi dneva raje preventino odšel počivat. Nadomestilo pa ga je naše predelano sobno kolo, s katerim se lahko poganja elektriko, ki je vse premražene od stopinj pod ničlo zagotovo dodobra ogrelo.

Maraton je uspel, saj smo dobrim 400-im obiskovalcem teh poslovalnic predstavili novo možnost donacije, marsikdo pa nam je obljubil, da bo od sedaj naprej odnašal svoje baterije, sijalke ali druge male aparate prav v zeleni kot.