Mobilko obiskal Vipavsko dolino

Skupaj s KSD d.o.o. Ajdovščina smo v petek 5. oktobra in v soboto 6. oktobra 2018 izvedli veliko akcijo zbiranja odpadne elektronske in električne opreme, odpadnih prenosnih baterij in nevarnih odpadkov.

V tem obdobju je naš mobilko obiskal šest različnih lokacij, kjer je zbiral e-odpadke in odpadne baterije, družbo pa mu je delalo vozilo, ki je pobiralo nevarne odpadke. V petek, 5. oktobra 2018, smo obiskali OŠ Vipavo, OŠ Šturje in OŠ Dobravlje, kjer so nas obiskali tudi njihovi učenci. V soboto, 6. oktobra, pa smo se ustavili v kraju Velike Žablje pri dvorani, v Vrhpolju pri šoli in v Colu nasproti eko otoka.

Zbirali smo odpadno električno in elektronsko opremo (štedilnike, pralne stroje, hladilnike, računalnike, pečice, mikrovalovne pečice, el. igrače, el. orodje, televizorje, radie, monitorje, male aparate, sijalke in baterije) in nevarne odpadke (barve, lake, topila, smole, kite, črnila, lepila, kisline, baze, razredčila, odpadna mazalna in jedilna olja, čistila, detergente, zdravila, pesticide, akumulatorje itd.).

Zbrali smo kar 375 kg TV in monitorjev, 545 kg malih aparatov, 135 kg velikih gospodinjskih aparatov, 130 kg hladilnikov, 2,25 kg sijalk in 34 kg baterij. Skupaj torej kar 1.091,25 kg starih aparatov.

Poleg tega smo zbrali tudi 530,5 kg nevarnih odpadkov, od tega največ barv in motornih olj!

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali in na tak način oddali svoje odpadke ter s tem poskrbeli, da so končali na pravem mestu.