Naše ozaveščevalne aktivnosti smo predstavili na delavnici

Evropski teden zmanjševanja odpadkov se nestrpno bliža in zato je Gospodarska zbornica Slovenije 25. oktobra organizirala posebno delavnico z naslovom »Kako organizirati uspešno akcijo«.

Na delavnici se je predstavila letošnja tema Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, primeri dobrih praks in postopki prijave.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov, najbolj ugledna in prepoznavna ozaveščevalna akcija na področju preprečevanja odpadkov, vsako leto izvaja več kot 25 tisoč komunikacijskih ukrepov v 28 državah. Evropski teden zmanjševanja odpadkov bo letos potekal med 18. in 26. novembrom 2017. Tokratna tema je ponovna uporaba.

Delavnica je bila namenjena vsem podjetjem, organizacijam, šolam, združenjem in drugim, ki bi si želeli sodelovati v tem tednu s svojo ozaveščevalno aktivnostjo.

Udeležili smo se jo s predstavitvijo svojih aktivnosti in tako poslušalcem predstavili naš pogled na aktivnosti s področja ozaveščanja posameznikov o pravilnem ravnanju z odpadki. Poleg nas so svoje znanje podali tudi predstavniki Osnovne šole Šenčur, Komunale Brežice in Društva Ekologi brez meja.