Nova zbiralna akcija: STARI APARATI ZA OTROŠKI SMEH

Ta torek, 30. januarja, smo na sedežu ZEOS, d.o.o. predstavili novo zbiralno akcijo z naslovom Stari aparati za otroški smeh.

Namen akcije je zbiranje odpadnih aparatov, sijalk in baterij v posebnih zbiralnikih t.i. zelenih kotih v poslovalnicah štirih večjih tehničnih trgovin po državi. Izkupiček od zbranega bomo namenili Društvu Rdeči noski, bolnišničnim klovnom, ki lajšajo dneve otrokom, ki jih morajo preživeti  stran od doma ter jim spodbudijo vedre misli, pogum in zaupanje. Akcija bo trajala celo leto 2018, sodeluje pa lahko vsak, ki ima doma stare aparate, sijalke ali baterije.

Aparate se zbira na lokacijah trgovin Big Bang, d.o.o., Gorenje GSI, d.o.o., Mercator d.d., M Tehnika in MERKUR trgovina, d.d.. Potrošniki imajo možnost brezplačno oddati manjše stare aparate, sijalke ali baterije v posebne zelene kote (na 67-ih lokacijah) v trgovinah oz. večje stare aparate, ki jih lahko oddajo v skladišču teh trgovin ob nakupu novih aparatov. S tem ne naredijo le nekaj dobrega za okolje, ampak so tudi družbeno odgovorni.

V enem letu bomo na ta način zbrali vsaj 10.000 EUR. Na spletni strani projekta www.otroskismeh.si smo pripravili tudi poseben števec, ki bo sproti prikazoval zbrano količino. Šteje vsak stari aparat, sijalka ali baterija, zato pozivamo vse, da se k akciji pridružijo.

Na dogodku smo skupaj s prejemniki donacije Društvo Rdeči noski in predstavniki vseh štirih tehničnih trgovin podpisali posebne pristopne listine, s katerimi smo se zavezali, da bomo po svojih najboljših močeh skrbeli za dobro izpeljano akcijo. Tako so poleg direktorja naše družbe ZEOS, d.o.o. Emila Šehića in Eve Škofič Maurer, ambasadorke Društva Rdeči noski pristopili k akciji tudi direktor operacij v Big Bang, d.o.o., Lovro Verhovšek, direktor podjetja Gorenje GSI, d.o.o., Iztok Šepec, novi direktor podjetja Gorenje GSI, d.o.o., Boštjan Doltar, izvršni direktor Mercator, d.d., M Tehnike, Slavko Očko in vodja carinskega poslovanja, ekologije in tehnične dokumentacije iz MERKUR trgovine, d.d. Andrej Vodenik.

Potrošniki lahko oddajo svoje stare aparate, sijalke in baterije v delovnem času trgovin tekom celega leta 2018. Med izvajanjem akcije bomo na vseh lokacijah zelenih kotov izvajali tudi spremljevalne dogodke, na katerih bomo potrošnike obveščali o akciji.

Oddajte svoje stare aparate in baterije v ZELENE KOTE v TEHNIČNIH TRGOVINAH, s tem podpirate Društvo Rdeči noski. Za otroški smeh v bolnišnicah!

Več: 30. januar 2018 - Predstavitev nove zbiralne akcije Stari aparati za otroški smeh

Avtor fotografij: FOTO_SŽ.jr_Bobo