Občina Bohinj ima nove ulične zbiralnike za stare aparate

Bohinj (30. oktober 2020) – Organizatorji projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki že vse od leta 2016 po državi postavljamo zeleno-sive ulične zbiralnike za stare aparate. Konec meseca oktobra smo jih 7 postavili tudi v Občini Bohinj, namenjeni pa so oddaji manjših e-odpadkov in odpadnih baterij.

Petletni ozaveščevalni projekt na področju pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami z naslovom Life Gospodarjenje z e-odpadki in s sloganom E-cikliraj je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor RS. V sklopu projekta vzpostavljamo potrošniku prijazno mrežo zbiranja e-odpadkov in odpadnih baterij, med drugim tudi postavitev uličnih zbiralnikov na ekološke otoke in druge lokacije širom Slovenije.

Direktor družbe ZEOS, d.o.o., Emil Šehić, ki je tudi vodja tega projekta, je ob predaji zbiralnikov v Občini Bohinj sporočil: »Potrošniku želimo še posebej približati možnost oddaje odsluženih manjših gospodinjskih aparatov. Prepogosto se dogaja, da ti zahajajo med mešane komunalne odpadke, tako imenovane črne zabojnike. Vsebujejo težke kovine, ki so za okolje zelo nevarne, po drugi strani pa gre za surovine, iz katerih dobimo nazaj reciklate, iz njih pa lahko proizvajamo nove proizvode in tako ohranjamo naravne vire. Izredno sem vesel, da se je tudi Občina Bohinj priključila večjemu delu slovenskih občin, ki ulične zbiralnike imajo in želim si, da se v njih zbere čim več tovrstnih aparatov in s tem poskrbi, da bodo surovine, ki se v njih nahajajo, zakrožile.«

Ulični zbiralniki v Občini Bohinj so postavljeni na naslednjih lokacijah: Srednja vas – parkirišče pri piceriji Ema (soglasje Župnije Srednja vas), Bohinjska Bistrica – Trg svobode – eko otok, Log – pri mostu, Polje – eko otok, Koprivnik –eko otok, Ribčev Laz – eko otok in Stara Fužina  - pod Kulturnim domom.

Vabljeni, da pobrskate po svojih predalih in kleteh ter ob prihodnjem obisku ene izmed zgornjih lokacij v novo ulično pridobitev oddate vaše pokvarjene male aparate in odslužene baterije. Narava vam bo hvaležna.