Ozaveščevalni dogodek za mladino v Novi Gorici ob prihajajoči postavitvi zbiralnikov za odslužene male aparate in baterije

V torek se je v Mladinskem centru Nova Gorica zgodila poučna, a zabavna izvedba delavnice »E-odpadki in naše okolje«.

Dogodek je napovedal lansiranje novih zbiralnikov za odslužene e-naprave in baterije, ki se bodo javnosti v Novi Gorici in nato še v Ajdovščini predstavili dne 9. marca 2017 na posebnih dveh dogodkih slavnostne predaje.

Delavnica je bila namenjena mladim in smo jo kot vedno izvedli v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa. Dijaki so na delavnici razglabljali o pomenu pravilnega ravnanja z odpadki s poudarkom na tistih, ki so v času delovanja potrebovali elektriko ali baterije, in iskali nove ideje, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico.

V pomoč so jim bile vodje in moderatorji: Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Lea Kosmač (Mladinski center Nova Gorica) ter Aljaž Urh (Komunala Nova Gorica d.d.). Dijaki so spoznali prihajajočo infrastrukturno pridobitev v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Delavnico je popestril kratek kviz, pri katerem so se mladi preizkusili v znanju s tega področja, nato pa so še iskali ideje za slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju, torej recikliranju e-odpadkov. Dijaki so si izmislili naslednje slogane:

  • Stari in mladi, ločujmo skupaj, E-cikliraj, smeti še naprej pobiraj!
  • Podaljšaj si življenje, uresniči svoje želje, pomagaj ločevat in zgled nam dat - E-cikliraj!
  • E-cikliraj, smeti pobiraj - zeleno legaliziraj!
  • E-cikliraj ali E-migriraj!

Mladi so delavnico zaključili z zanimivimi izdelanimi plakati, preko katerih so se v dobri uri in pol naučili pomembna dejstva o E-cikliranju.

Več: 7. februar 2017 – Delavnica »E-odpadki in naše okolje« v Novi Gorici