Ozaveščevalno zbiralna nagradna akcija

Naša trimesečna vseslovenska ozaveščevalno zbiralna nagradna akcija v partnerstvu z največjo slovensko spletno trgovino MIMOVRSTE se je zaključila. 

Naša trimesečna vseslovenska ozaveščevalno zbiralna nagradna akcija v partnerstvu z največjo slovensko spletno trgovino MIMOVRSTE se je zaključila. Promocija zbiranja odpadnih aparatov, sijalk in baterij v posebnih zbiralnikih, ki se nahajajo na vseh prevzemnih mestih omenjene spletne trgovine, je bila uspešna tako v večjih zbranih količinah kot tudi v sodelovanju posameznikov v nagradni igri.

Mesta za oddajo starih aparatov morajo biti potrošniku prijazna in blizu njihovih vsakodnevnih opravkov. S tem lahko pripomoremo k rasti zbranih količin tovrstnih odpadkov, saj se posamezniku skrajša dostavna pot teh odpadkov do zbirne točke. Prevzemna mesta MIMOVRSTE so dober primer takih lokacij, saj so na vseh njihovih točkah postavljeni zbiralniki za brezplačno oddajo malih e-naprav, starih prenosnih telefonov, sijalk ali baterij.

Akcija je bila namenjena dvigovanju ozaveščanja potrošnikov o pravilnem ravnanju z e-odpadki in odpadnimi baterijami ter oglaševanju možnosti oddaje tovrstnih odpadkov na prevzemnih mestih MIMOVRSTE. V času trajanja akcije, torej v treh mesecih (september, oktober, november 2020) se je na teh lokacijah zbralo 17.886 kg različnih vrst in velikosti starih aparatov, organizatorji pa opažajo, da se je v času akcije zbralo za skoraj še enkrat več malih aparatov kot v enakem obdobju lansko leto. Devet posameznikov od vseh, ki so v akciji sodelovali, pa so organizatorji tudi nagradili z mešalniki ECG blender.

Nekaj prevzemnih mest MIMOVRSTE je ob zaključku akcije prejelo tudi nove zbiralnike t.i. zelene kote, ki so še bolj uporabni in vzdržljivi ter posameznikom še bolj vidni.