Pričetek ozaveščevalno zbiralne nagradne akcije

Z današnjim dnem se je pričela trimesečna vseslovenska ozaveščevalno zbiralna nagradna akcija v naši organizaciji v sklopu E-cikliraj projekta skupaj z največjo slovensko spletno trgovino MIMOVRSTE.

Namen akcije je zbiranje odpadnih aparatov, sijalk in baterij v posebnih zbiralnikih, ki se nahajajo na vseh prevzemnih mestih omenjene spletne trgovine. Vsak, ki bo v času akcije na prevzemnem mestu izpolnil prijavni obrazec pa bo lahko sodeloval tudi v nagradni igri.

Zbiralniki za stare aparate, odpadne baterije in odpadne sijalke so v slovenskih tehničnih trgovinah premalo izkoriščena prevzemna mesta za oddajo tovrstnih odpadkov, razvite države namreč lokacije za oddajo starih aparatov v tehničnih trgovinah bistveno bolj izkoriščajo – tudi do 50% vseh zbranih e-odpadkov in odpadnih baterij se zbere v določenih delih Evrope na tak način. Organizatorji akcije verjamemo, da so ti zbiralniki potrošniku prijazna mesta za oddajo starih aparatov, saj jim skrajšajo poti pri dostavi le-teh na zbirno točko, ker jih lahko dostavijo na poti v trgovino, zato smo pripravili za vse obiskovalce prevzemnih mest MIMOVRSTE posebno zbiralno akcijo z nagradno igro. Trajala bo med 1. septembrom in 30. novembrom 2020.

Akcija je namenjena dvigovanju ozaveščanja potrošnikov o pravilnem ravnanju z e-odpadki in odpadnimi baterijami ter oglaševanju možnosti oddaje tovrstnih odpadkov na prevzemnih mestih MIMOVRSTE. V akciji lahko sodelujejo vsi, ki bodo v času njenega trajanja obiskali eno izmed njihovih prevzemnih lokacij, kjer bodo lahko oddali svoj stari aparat oz. malo e-napravo, stari prenosni telefon, sijalko ali baterijo. Vsi obiskovalci pa bodo lahko sodelovali tudi v nagradnem žrebanju in izpolnili ter oddali poseben obrazec ter se potegovali za enega izmed devetih mešalnikov ECG blender. Več o nagradni igri: www.mimovrste.com/zeos-nagradna-igra

Pobrskajte po svojih predalih in naslednjič, ko boste obiskali enega od prevzemnih mest MIMOVRSTE ali njihovo trgovino v nakupovalnem središču BTC, prinesite v oddajo svoje stare aparate, sijalke ali baterije ter preizkusite srečo.