Stara naprava, novo življenje - pričetek akcije s Philipsom in Big Bangom

Ob mednarodnem dnevu varstva okolja, 5. junija, skupaj s podjetjem Philips in Big Bang združujemo moči v družbeno odgovorni kampanji za ozaveščanje o trajnosti, spodbujanju ter izobraževanju o pravilnem ravnanju z e-odpadki.

Skupaj s svetovnim podjetjem za izdelke za zdravje in osebno nego Philips ter vodilnim slovenskim podjetjem na področju zabavne tehnologije Big Bang, izvajamo inovativno kampanjo, usmerjeno v ozaveščanje o trajnosti in izobraževanje javnosti o pravilnem ravnanju z e-odpadki. Ta kampanja predstavlja predanost treh podjetij za zmanjšanje e- odpadkov in spodbujanje aktivne vloge državljanov pri reševanju te globalne težave.

Električni in elektronski odpadki, znani tudi kot e-odpadki, so postali eden največjih problemov sodobne družbe, saj naraščajo trikrat hitreje kot ostali odpadki. Hitro napredovanje tehnologije in stalna potreba po novih možnostih vodita do naglega povečanja števila odvrženih elektronskih naprav, med katerimi se nahajajo tudi še uporabne. Ta trend predstavlja grožnjo okolju, saj e-odpadki pogosto vsebujejo nevarne snovi, ki lahko škodujejo človeškemu zdravju in naravi, če se ne ustrezno odstranjujejo, še uporabnim pa ne omogoči ponovno uporabo.

Da bi se soočili s tem izzivom, smo se s Philips in Big Bang odločili združiti moči in začeti kampanjo z naslovom "Stara naprava, novo življenje", ki jo je podprla tudi vplivnica Alja Skrt: https://www.instagram.com/aljaskrt/.

Cilj kampanje je izobraževanje javnosti o pravilnem ravnanju z e-odpadki ter spodbujanje posameznikov, da aktivno sodelujejo pri zbiranju malih e-odpadkov in omogočijo njihovo recikliranje.

V mesecu juniju so prebivalci povabljeni, da svoje e-odpadke odložijo na zbirnih mestih ZEOS v Ljubljani: https://www.zeos.si/zbirna-mesta/. ZMi bomo zagotovili varno in pravilno ravnanje z odpadki, s poudarkom na recikliranju in ponovni uporabi virov.

Podjetje Philips je prav tako postavilo eno zbirno mesto pred trgovino Big Bang BTC City v Ljubljani, na naslovu Francoska ulica 17, kjer lahko po odložitvi malih e-odpadkov skenirate QR kodo in dobite kodo za 20% popusta izbranih izdelkov Philips na prodajnih mestih podjetja BigBang.

Ne pozabite deliti te aktivnosti na družbenih omrežjih z uporabo oznak #NovoŽivljenjeNaprave, #ŠeSemUporaben, #Ecikliraj. 

Več:  https://www.philips.si/c-w/promotions/sustainability-subscribe-form