Ulični zbiralniki za e-odpadke v Ljutomeru

Skupaj s KSP Ljutomer d.o.o. smo na nekatere ekološke otoke postavili 8 uličnih zbiralnikov za oddajo nedelujočih e-naprav in odpadnih baterij.

Ulični zbiralniki so postavljeni na naslednjih lokacijah: v Občini Ljutomer (v Stročji vasi pri ekološkem otoku pri stari šoli, na Fulneški ulici v Ljutomeru – zraven ekološkega otoka za trgovino Mercator, v Mali Nedelji pri ekološkem otoku pri avtobusni postaji in na Cvenu na avtobusni postaji pri ekološkem otoku), v Občini Razkrižje (za osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje, Šafarsko 24c), v Občini Veržej (pri ekološkem otoku pri sladoledarju), v Občini Križevci pri Ljutomeru (pri občinski stavbi) in v Občini Apače (pri osnovni šoli v Apačah). Lokacije uličnih zbiralnikov najdete na spletnem zemljevidu na www.stariaparati.si.

V zbiralnike lahko oddate male gospodinjske aparate (električne mešalnike, likalnike, tehtnice, ure, grelnike vode, ožemalnike, opekače kruha …), prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače, računalniško opremo in zabavno elektroniko (mobilne telefone, računalnike, tiskalnike, zvočnike, kalkulatorje, polnilce, fotoaparate, slušalke …) in drugo malo opremo in orodje (sušilnike, električna orodja, brivnike, svetilke …).

V ulične zbiralnike ne sodijo TV in monitorji ter sijalke, saj se lahko razbijejo. Le-te se lahko odda v trgovinah z električno in elektronsko opremo (zeleni koti), v okviru lokalnega mobilnega zbiranja ali na zbirne centre. Prav tako v ulične zbiralnike ne sodijo kakršnikoli drugi odpadki.

Vabljeni torej vsi občanke in občani, da oddate svoje male e-odpadke in odpadne baterije v enega izmed sivo-zelenih uličnih zbiralnikov in odšli bodo v reciklažo.

Več: SZJ: 1. december 2020 – Ulični zbiralniki v Ljutomeru