V dijaškem domu ŠS Šentjur smo E-ciklirali

V ponedeljek, 25. februarja 2019, smo obiskali dijake v Šolskem centru Šentjur, natančneje v dijaškem domu, kjer smo izvedli delavnico »E-odpadki in naše okolje«, ki je dijakom podrobneje predstavila ulične zbiralnike za stare aparate in baterije.

Le-ti so bili leta 2016 postavljeni med drugim v občine Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Polzela, Prebold, Šentjur, Štore, Tabor, Vojnik, Vransko in Žalec. Sicer pa jih je širom Slovenije postavljenih že preko 700. Dogodek je podkrepil njihovo znanje s področja odpadkov, saj so se spoznali z vsemi pomembnimi vidiki E-cikliranja.

Mladina se je pogovarjala o zmanjševanju vpliva e-odpadkov in odpadnih baterij na okolico in se učila pravilnega ravnanja z njimi preko različnih tehnik: izdelave plakata, sodelovanja v kvizu in izmišljanjem sloganov - stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju. Zamislili so si naslednje:

  • E-cikliraj moderne naprave za moderni svet!
  • E-ciliraj, s tem naravo podpiraj!
  • Bodi eko in E-cikliraj!
  • E-cikliraj in živel boš srečno do konca svojih dni!

Dijaški dom se je s to delavnico poklonil pomembnosti pravilnega odlaganja odslužene elektronske opreme, saj letos sodelujejo pri zbiralni akciji starih aparatov v sklopu Domijade 2019.