Vrhniški osnovnošolci E-ciklirali na eko delavnici

Skoraj leto dni po postavitvi uličnih zbiralnikov za stare aparate v občinah Vrhnika, Borovnica in Log-Dragomer smo se ponovno oglasili na Vrhniki.

Tokrat smo izvedli delavnico za mlade na OŠ Ivana Cankarja. Dijaki so se tako na zabaven in zanimiv način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami in lokacijami za njihovo oddajo.

Učence je popeljal v svet E-cikliranja informativen kviz, poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Na koncu dogodka so iskali tudi slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

  • E-cikliraj in profitiraj ter smeti recikliraj!
  • E-cikliram in e-odpadke zbiram!
  • E-cikliramo, varčujemo in svet obvarujemo!
  • Ne blefiraj, E-cikliraj!
  • E-cikliraj in onesnaževanju pot zapiraj!

Dijakom so bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek iz družbe ZEOS, d.o.o., Urban Krevl, Kaja Čop in Suzana Dejić iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Edin Behrić iz Javnega podjetja komunalno podjetje Vrhnika, d.o.o..

">Na delavnici so bili prisotni učenci različnih starosti, vse od 6. do 9. razreda, a vsi so izkazali izredno zanimanje za delavniško tematiko. Ob zaključku dogodka so predstavili vsem zbranim, kaj so se novega naučili in poudarili, da so dobili koristne informacije v zvezi s pravilnim ravnanjem s starimi aparati.

Več: 25. januar 2018 – Delavnica E-odpadki in naše okolje na Vrhniki