E-cikliranje z mladimi v Slovenj Gradcu

Dijaki iz Srednje šole Slovenj Gradec in Muta so se 8. junija na delavnici »E-odpadki in naše okolje« seznanili z nastajajočo infrastrukturo oddajanja starih aparatov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja.

Dogodek se je zgodil v sklopu lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Dravograd, Mislinja in Slovenj Gradec (ki se je zgodilo dne 31. maja 2017).

Udeleženci so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno-predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

Izdelali so tudi nekaj zanimivih sloganov, ki vse potrošnike pozivajo k E-cikliranju!:

  • E-cikliraj in ohrani planet živ!
  • Vsi E-ciklirajte in smeti pobirajte!
  • E-cikliraj vse stvari in reši vse ljudi!
  • E-cikliraj in boljše življenje izbiraj!

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so dijaki tokrat iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in moderatorjev: Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Dejan Požgan (JPK Slovenj Gradec d.o.o.) in Mitja Javornik (MKC Slovenj Gradec).

Delavnico so zaključili s fotografiranjem s Fotorobotkom in željo, da bi čim več občank in občanov E-cikliralo.

Več: 8. junij 2017 – Delavnica »E-odpadki in naše okolje« v Slovenj Gradcu