Novi ulični zbiralniki v Radljah ob Dravi in okoliških občinah

20. junija so se E-cikliranju na Koroškem pridružile tudi občine Radlje ob Dravi, Muta, Podvelka, Vuzenica in Ribnica na Pohorju.

V sklopu sodelovanja pri projektu so občine prejele 5 uličnih zbiralnikov za male stare aparate in baterije, ki so jih skupaj z lokalnim partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Radlje ob Dravi d.o.o. prevzele na slavnostni predaji na zbirnem centru.

Na predaji zbiralnikov so bili prisotni predstavniki lokalnega partnerja projekta, Javnega komunalnega podjetja Radlje ob Dravi d.o.o. ter predstavniki vseh zgoraj naštetih občin, ki so skupaj z direktorjem družbe ZEOS, d.o.o. podpisali listino o predaji uličnih zbiralnikov ter nato s simbolično oddajo e-odpadkov pospremil nove zbiralnike na pot.

Lokacije uličnih zbiralnikov najdete na spletnem zemljevidu na spletni strani projekta, ki se ažurira po vsaki novi postavitvi zbiralnikov na mikrolokacije. Zbiralnike je do danes prejelo že 162 občin in jih je skupaj 569.

V prvi polovici letošnjega leta je sejalna analiza pokazala dobre rezultate zbranih odpadkov v uličnih zbiralnikih, saj je bilo v zbiralnikih 96,4% malih aparatov, 2% baterij in 1,6% ostalih odpadkov. Plan praznjenja uličnih zbiralnikov je sicer predviden na 3 mesece, tako da zberejo v povprečju na en ulični zbiralnik 137 kg starih aparatov in baterij.

Več: 20. junij 2017 – Lansiranje uličnih zbiralnikov v Radljah ob Dravi