Posvet za komunalna podjetja

Tudi letos smo v naši družbi ZEOS, d.o.o. sedaj že tradicionalno organizirali posvet za predstavnike izvajalcev gospodarske javne službe za ravnanje z odpadki, in sicer dne 30. novembra 2017 v Vitanjah v kulturnem gospodarskem središču evropskih vesoljskih tehnologij K-SEVT.

Izvedli smo jo pod okriljem Life projekta Gospodarjenje z e-odpadki, ki ga sofinancirata Ministrstvo za okolje in prostor RS in Evropska komisija. Na posvetu smo se ozrli nazaj, na naše pretekle skupne aktivnosti kot tudi v prihodnost ter naredili načrt za sodelovanje v novem letu. Dogodek smo izpeljali skupaj z Agitavit Solutions d.o.o. in Slovensko Coaching Združenje, povezovala pa ga je naša sodelavka Urša Dolinšek.

V prvem teoretičnem delu so najprej predstavniki naše družbe (Emil Šehić – direktor, Alenka Gruden Belavič – področje ravnanja z odpadki in Branka Biček Bizant – področje projektov) predstavili rezultate našega projekta, ki poteka sedaj že skoraj dve leti. Pogledali smo rezultate zbiranja odpadkov s pomočjo lani postavljenih uličnih zbiralnikov širom Slovenije v sklopu našega projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, predstavili pa smo tudi novo projektno orodje za zbiranje starih aparatov na podeželju – mobilni zbiralnik.

Po tem sta se nam pridružila naša prva gosta, Miha Gruden, vodja projektov in Žiga Mravlje, tehnični vodja projektov, oba iz podjetja Agitavit Solutions, ki sta nas popeljala skozi digitalizacijo v procesih ravnanja z odpadki preko predavanja in delavnice, na kateri smo skupaj iskali ideje s tega področja.

Nato pa sem nam je pridružil naš drugi gost, Anton Majhen, psihoterapevt in mentalni trener ter predsednik Slovenskega Coaching Združenja. Dotaknil se je tematike spreminjanja okoljskih navad v gospodinjstvih s psihološkega vidika, tudi preko skupinskih nalog, tako da je bila tematika še bolj zanimivo predstavljena.

Po prvem delu smo si ogledali tudi razstavo v K-SEVT-u, nekateri pa so se preizkusili tudi v simulatorju letenja. Druženje je bilo res produktivno, sproščeno in zabavno in veseli smo, da smo lahko izmenjali izkušnje, saj smo tako pripravljeni na nove izzive, ki nas čakajo v letu 2018.