Radovljiški dijaki E-ciklirali

Dijaki iz Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica so se včeraj na delavnici »E-odpadki in naše okolje« seznanili z nastajajočo infrastrukturo oddajanja starih aparatov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja.

Dogodek se je zgodil v sklopu lanskega lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Radovljica, Bled, Gorje, Škofja Loka, Železniki in Gorenja Vas – Poljane.

Udeleženci so se na dogodku seznanili z vsemi zbirno-predelovalnimi skupinami e-odpadkov in odpadnih baterij, s pomembnimi aktivnostmi projekta in zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Spoznali so lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Dotaknili pa so se tudi obdelave in ponovne uporabe tovrstnih odpadkov.

Izdelali so tudi nekaj zanimivih sloganov, ki vse potrošnike pozivajo k E-cikliranju!: »Ne glede na tvojo starost, E-cikliraj, da ohraniš nevarnost!«, »Reciklirajmo smeti, da bomo brez skrbi! E-cikliraj tudi ti!«, »Star ali mlad, E-cikliram vedno rad!« in »E-cikliraj, da bo življenje lepše, za stare in za mlade!«.

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so dijaki tokrat iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in moderatorjev: Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Jasmina Šubic (Mladinski dnevni center KamRa) ter Mojca Dolar (Komunala Radovljica, d.o.o.).

Delavnico so zaključili s fotografiranjem s Fotorobotkom in željo, da bi čim več občank in občanov E-cikliralo.

Več: 6. junij 2017 – Delavnica »E-odpadki in naše okolje« v Radovljici